Tutorials door experts
Voor beginners & experts
Inspiratie in 1 overzicht
Steun de horeca
Tutorials door experts
Voor beginners & experts
Inspiratie in 1 overzicht
Steun de horeca

FAQ


Algemeen

 


 • Wat is Chef’s Tutorial?

  Chef’s tutorial is een website voor restaurants en chefs die hun kookkunsten met de consument (onze members) delen tegen een laag tarief. De consument kan online zijn of haar online kookboek samenstellen.

 • Hoe werkt het?

  Aanmelden is eenvoudig en kosteloos. Zowel restaurants/chefs of consumenten kunnen gemakkelijk een account aanmaken. Restauranthouders en/of chefs kunnen eenvoudig een tutorial uploaden welke direct online komt te staan. De consument (een member) kan deze tegen een laag tarief aanschaffen. De gekochte tutorials staan in je account waar je ze overal online kunt bekijken.

 • Waar kan ik de Chef’s Tutorials bekijken?

  Na het aanmaken van een account kun je, eenmaal ingelogd, een of meerdere tutorials naar keuze aanschaffen. Wanneer ingelogd, staat geheel boven in beeld: mijn recepten. Ook kun je middels het aanklikken van je profiel rechtsboven in beeld naar mijn account om op de volgende pagina in het profiel mijn recepten te selecteren.

Consument


 • Wat kan ik verwachten van een Chef´s Tutorial?

  Chefs creëren geheel naar eigen stijl een tutorial, om deze vervolgens aan te bieden op ons platform. Daar wij kwaliteitseisen stellen aan de geplaatste tutorials voor wat betreft de resolutie, mag je daarnaast verwachten dat deze een afspeelduur heeft van 7 tot 12 minuten. De tutorials zijn gesproken in verstaanbaar Nederlands, mogelijk Engels maar dan staat dit duidelijk vermeld in de omschrijving van de tutorial.

  In een tutorial wordt je koken der wijs, meegenomen bij het creëren van een gerecht van jouw favoriete chef of restaurant. Naast de tutorial, die je gemakkelijk kunt pauzeren tijdens de bereiding, staat het stappenplan betreft de bereiding uitgeschreven onder de video. De ingrediënten staan links in beeld uitgelijnd. Het boodschappenlijstje kan gemakkelijk worden ontvangen per e-mail en kun je notities maken om het gerecht een volgende keer te voorzien van een eigen twist.


 • Hoe kan ik een tutorial bekijken?

  Na het aanmaken van een account, kun je eenmaal ingelogd, een tutorial naar keuze aanschaffen. Na een aankoop en nog steeds ingelogd, staat geheel boven op elke pagina: mijn recepten. Ook kan je middels het aanklikken van je profiel naar: accountgegevens om op de volgende pagina in het profiel: mijn recepten te selecteren. Tutorials kunnen binnen het account, na selectie worden bekeken.

 • Zijn de recepten moeilijk te maken?

  Je bepaalt zelf de moeilijkheidsgraad. Deze is eenvoudig via het filter aan te passen aangegeven door de 5 mesjes. Zo zijn er voor beginners en voor gevorderden verschillende recepten te maken.

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

  Als je bent ingelogd in mijn account, staat rechts bovenin in het menu accountgegevens. Hier kun je je wachtwoord wijzigen. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je bij het inloggen op “wachtwoord vergeten” klikken. Je vult daarna je gebruikersnaam of emailadres in en ontvangt van ons een link om je wachtwoord te wijzigen.

 • Hoe kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?

  Als je bent ingelogd kun je onder accountgegevens je gebruikersnaam wijzigen. Jouw gebruikersnaam is je weergavenaam en is bij het plaatsen van een review zichtbaar.

 • Hoe plaats ik een review?

  Een review plaatsen over je gekochte tutorial kun je helemaal onderaan de pagina vinden van de betreffende tutorial. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn.

 • Kan ik mijn review anoniem plaatsen?

  Heb je een review geplaatst en wil je deze toch liever anonimiseren? Stuur ons dan een mail met jouw gebruikersnaam/ email adres en om welke review het gaat en wij zullen dit z.s.m. verwerken.

 • Kan ik mijn aangekochte tutorial downloaden?

  Nee, deze zijn enkel op het platform van Chefs Tutorial te bekijken, binnen jouw eigen omgeving.

 • Kan ik mijn tutorial delen op andere websites en/of social media?

  Je kunt de gekochte tutorials niet delen op andere websites en/of social media kanalen. Kijk voor meer informatie in onze algemene voorwaarden.

 • Hoe kan ik contact opnemen?

  Middels onze contactpagina. Hier kun je het contactformulier invullen en / of onze gegevens vinden om contact met ons op te nemen mocht je suggesties, vragen of opmerkingen hebben.

 • Kan ik mijn tutorial annuleren?

  Na aanschaf van een tutorial kun je deze niet meer herroepen. In onze algemene voorwaarden is meer informatie te lezen over het herroepingsrecht.

 • Waar kan ik met mijn klacht terecht?

  Wanneer je een klacht mocht hebben kun je dit kenbaar maken middels e-mail naar: klachten@chefs-tutorial.com. Meer informatie hierover kun je vinden op onze klachtenregeling pagina.

 • Kan ik mijn tutorials op 2 devices tegelijk afspelen?

  Nee, je kunt maar op één device (telefoon, tablet, laptop of desktop) tegelijk aangemeld zijn. Tutorials kunnen enkel binnen een account worden afgespeeld. Uiteraard ben je vrij om je account te delen met de familie of je eetclub om zo jullie eigen online kookboek samen te stellen.

Restaurants


 • Wat zijn de kosten?

  Het aanmelden van jouw restaurant of jij als chef is gratis. Er zijn geen verborgen kosten en bij Chef’s Tutorial kun je alleen maar geld verdienen. Uiteraard zijn de kosten voor het maken van het gerecht, wel voor eigen rekening. Bekijk de voorwaarden in de samenwerkingsovereenkomst.

 • Welke eisen worden er aan een tutorial gesteld?

  Wij vragen enkel tutorials te plaatsen die voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Geschoten met een juiste scherpte
  • Een minimale resolutie van 720p
  • Gesproken in goed verstaanbaar Nederlands of Engels
  • Bevat geen overmatige achtergrond geluiden
  • Heeft een afspeelduur tussen de 7 en 12 minuten

  Wil je weten hoe makkelijk het is om een tutorial te maken? Wij sturen je na het aanmaken van je account een handleiding over hoe je een tutorial maakt.


 • Is het moeilijk om een tutorial te maken?

  Je kunt dit zo aanpakken als je wilt. Het hoeft niet moeilijk te zijn en je kunt zelfs met een smartphone een goede tutorial schieten. Wij sturen je na het aanmaken van je account een handleiding over hoe je een tutorial maakt.

 • Kan ik mijn geplaatste tutorials delen op andere websites en/of Social media?

  Het delen van een tutorial op andere platvormen is niet de bedoeling. Consumenten kopen via Chef’s Tutorial het recept. Er mogen wél teasers en reclameposts gedeeld worden. Kijk voor meer informatie in de samenwerkingsovereenkomst. Twijfel je of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

  Wist je dat: Chef’s Tutorial ondersteuning geeft vwb. het promoten van je tutorial op je eigen social media. Geef je volgers de mogelijkheid om je gerechten met geur, kleur en smaak in huis te halen door middel van een authentieke tutorial.


 • Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

  Als je bent ingelogd in mijn account, vindt je rechts bovenin in het menu accountgegevens. Hier kun je je wachtwoord wijzigen. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je bij het inloggen op “wachtwoord vergeten” klikken. Je vult daarna jouw gebruikersnaam of emailadres in en ontvangt van ons een link om je wachtwoord te wijzigen.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar: info@chefs-tutorial.com